top of page

Mijn nieuwe neef

Als het gaat om achternamen en dan specifiek om familienamen, is mijn alertheid bijzonder groot. Mensen stellen zich weleens voor. Hallo, ik ben Jan. Jan wie vraag ik dan altijd. Want bij een voornaam hoort een achternaam.


Enige tijd geleden stelde LinkedIn mij voor aan mensen die ik misschien zou kennen. En daar zag ik de achternaam van mijn moeder tussen staan. Een Franse achternaam met een Nederlandse voornaam. Mijn interesse was onmiddellijk gewekt. Zou dit familie zijn?


Ik weet dat er in Nederland twee takken zijn met deze achternaam. Een met Franse voornamen en een met Nederlandse voornamen. Ik heb contact gezocht. Uitgelegd wat mijn vraag is en om meer informatie gevraagd.


Als ik contact zoek met mensen en vraag om meer informatie is het altijd mijn standaard werkwijze om naar de grootouders te vragen. Zo hoeft de persoon in kwestie niets over zichzelf te zeggen. Tegelijkertijd geeft het mij de mogelijkheid (als ik geluk heb) om buiten de periode die beperkt of niet openbaar is te zoeken.


En zo ging het ook nu. De informatie die ik kreeg, heeft mij even aan het puzzelen gezet. Blij en enthousiast was ik toen ik ontdekte dat deze gegevens thuishoren in mijn eigen familie. Niet in dezelfde lijn, maar toch zeker familie.


Meer gegevens werden uitgewisseld. De namen Henk en Wim werden ook genoemd. Namen die zo veelvuldig voorkomen, doch zo kenmerkend voor deze familie zijn. Komt Wim van de verre voorvader Willem Fredrik die veelvuldig vernoemd is en Henk van Johan Hendrik die eveneens veelvuldig vernoemd is.


Het familieplaatje werd zichtbaar, gegevens werden bevestigd en toegevoegd. Ik heb er een nieuwe neef bij. Officieel heet het achter achterneef omdat het twee generaties verwijderd is. Voor mij is het gewoon mijn neef. Ik kan alleen maar zeggen: Welkom in de familie Martijn Guillot!


Note: Het meest frappante in dit hele verhaal is toch wel dat een goede vriendin van mij, die ik het hele verhaal vertelde, zei: oh, maar die ken ik wel. Zij kennen elkaar allebei, uit de sportwereld. Wat een fantastische toevoeging aan dit toch al mooie verhaal.


Ben jij ook benieuwd naar jouw familie? En heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Neem eens contact op. Ik kan je vast helpen.


Afbeelding: Freepik

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page